Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

76 nap múlva rajtol a Barcelona World Race – 2 napos technikai értekezlet Barcelonában

Két és fél hónappal a kétszemélyes Földkerülő Barcelona World Race  (BWR) rajtja előtt, a szkipperek a katalán fővárosban gyűlnek össze, hogy megtárgyalják a verseny részleteit. A BWR , amely az IMOCA OCEAN MASTERS Világbajnoki versenyszéria kétszemélyes Földkerülő versenye, ez év december 31-én rajtol. 

Október 16-17-én a Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB) székháza ad otthont a rendezőség és a versenyzők technikai gyűlésének.

írott anyag forrása: BWR.

Audio magyar nyelevű interjú: Fa Nándor – a Spirit of Hungary 60 lábas IMOCA OCEAN MASTERS  magyar versenyhajó projektmenedzserével – kormányosával készült összegző interjúnk az írás alatt hallható.

12 szakértő, az óceáni versenyzés különbőző területein jártas specialista vesz részt — mint például meteorológusok, biztonsággal foglalkozó szakemberek.
A meghívottak listáján ismert nevek szerepelnek, mint például Marcel van Triest meteorológus, Martin Kramp tudós, egy ARGO úszó szonda specialista, Doctor Belen Gualis a Quirón Teknon Hospital-tól, Sophie Besnard és Frank Mercier a CLS-től (jéghegy-érzékelő és nyomkövető technológia), Yann Groleau a Geovoile-től (pozícionálás és chart-tracking), Jaume Álvarez a Sasemar-tól, valamint Luigi Ceccaroni és Laia Subirats (Citclops tudámonyos projekt).

Az értekezlet napirendjének főbb témakörei: tárgyalásra kerül a verseny pontozási és rangsorolási rendszere, a biztonság, a mentéssel kapcsolatos kérdések, a verseny távgyógyászati támogatása, tudományos és környezetvédelmi projektek fejlesztése a földkerülés során.

A szkipperek számára a jéghegy-nyomkövető rendszer használata és az Antarctic exclusion zone (az Antarktisz elkerülendő tilalmi zónája) lesznek valószínűleg a legfontosabb kérdések.

Audio magyar nyelevű interjú: Fa Nándor – a Spirit of Hungary kormányosával készült összegző interjúnk: 

http://www.barcelonaworldrace.org/en/news/news/meeting-in-barcelona-of-all-of-the-teams-for-the-double-handed-round-the-world-race

Képek a barcelonai tengeri mentőhelikopter csapat előadásáról és pillanatképek a rögtönzött szárazföldi tréningről.

Barcelona World Race – skipper meeting video

(vágatlan nyersanyag a BWR TV csapatának felvételei)

official video 1. http://youtu.be/8V6EGIpr2Qw
official video 2. http://youtu.be/szGPdUpF2RY