Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

Barcelona World Race 2014 – hivatalos ponton nyitó ceremónia és diákprogram – dec. 12.

Andor Serra úr, a Barcelona World Race rendezvény alapítója és a FNOB alapítvány elnöke nyitotta meg hivatalosan a Barcelona World Race 2014 rendezvénysorozatát.

Skipper, azaz kormányos értekezlettel kezdődött a BWR 2014 első hivatalos munkanapja, amelyet a hajókat és versenyzőket bemutató ponton-nyitó rendezvény követett.

A BWR 2014 ponton megnyitó ceremónia – BWR204 Oktatási programban résztvevő diák és gyermek vendégekkel – a spanyol tv-közvetítéssel.

12:00-kor nyitotta meg kapuit több száz iskolás gyermek számára – hogy meglátogathassák azokat a híres hajókat és vitorlázó versenyzőket, akik december 31-én rajtolnak és kétszemélyes versenyen az IMOCA 60 láb nyitott kategóriájú versenyhajókkal  körbevitorlázzák a Földet.

Hatalmas lelkesedés, rengeteg éljenzés és autógramm… Nándor és Conrad megkülönböztetetten elragadó fogadtatásban részesült.

Video –  #BWR2014 kikötő – gyermek és diáklátogatók a  Spirit of Hungary fedélzetén:
képek a rendezvényről  és rövid videók a youtube-n hamarosan láthatók (miXpress)

A délelőtti program: kormányos  értekezlet Mr Andor Serra FNOB elnök megnyitó beszédével, a szkipperek köszöntésével  kezdődött, majd az IMOCA igazgatósági tagok tájékoztatták a hajósokat a legfontosabb technikai értekezletek dátumáról, az elmaradhatatlan hajófelmérések feltételeiről és a tervezett fotó-videó célú kihajózások megszervezéséről.

A GYERMEKEKNEK rendezett FNOB program: