Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

FA NÁNDOR A VENDÉE GLOBE-ON, HUNSAIL publikációk

A Magyar Vitorlás Szövetség oldalán megjelent írások Ruják Istvántól – szakmai összegzések a földkerülő szóló-nonstop vitorlásverseny eseményeiröl, hajókról, versenyzőkről.


Dec.22.http://hunsail.hu/hirek/nandi-a-8-helyen-meilhat-is-kiall-a-versenybol

Dec. 20. http://hunsail.hu/hirek/a-spirit-of-hungary-a-csendes-oceanon

Vendée Globe cikkek:  Le Diraison kiesése után:

http://hunsail.hu/hirek/nandi-kitunoen-megy-bar-csapasok-erik

http://hunsail.hu/hirek/fa-nandor-a-10-helyen-a-vendee-globe-on

Nem ilyen módon kívántuk, de a verseny 42. napján Fa Nándor és a Spirit of Hungary a tizedik helyre lépett előre, miután kidőlt a közvetlenül előtte vitorlázó vetélytárs, a Stéphane Le Diraison árbóca. A francia hajós sérülés nélkü úszta meg az esetet, jól van és Melbourne felé hajózik. (Ruják I. írása)

Ezzel kiesett a versenyből Nándi legközelebbi verélytársa, akivel a rajt óta a legszorosabb küzdelmet vívta. Többször előzték egymást, miközben egyre előrébb törtek a mezőnyben. Az Indiai-óceánon a Kergülen-szigetek után jó meteotaktikával sikeresen léptek meg egy korábban szorosan együtt vitorlázó öt-hat hajós csoportból. A könnyebb és bizonyos szelekben gyorsabb hajóval versenyző Le Diraison a hét közepén 120-130 mérföldnyire távolodott magyar ellenfelétől, de az elmúlt két napban Nándi egyre közeledett, és már lefelezte a hátrányát, amikor a francia kiesett.

Búcsúzunk a verseny leghosszabb nevű hajójától: Compagnie du Lit – Ville de Boulogne-Billancourt

Kiszállásával eltűnik a mezőnyből az a hajó, amelynek a teljesen magyar építésű Spirit of Hungary melett még volt valamennyi magyar vonatkozása. Stéphane Le Diraison hajójának testét a versenyre a franciaországi La Ciotatban egy magyar csapat, *Pata vagyis Antal Gábor és munkatársai készítették fel a földkerülőre. A hajó bírta is!

Fa Nándor ma reggel 8 órakor (UTC) 12 934 tengeri mérföldnyire volt a céltól. A november 6-án elrajtolt 29 hajóból 21 van még versenyben.

HUNSAIL publikáció – megjelent a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján Nyomkövetés a verseny honlapján: http://tracking2016.vendeeglobe.org/hp5ip0/
A Vendée Globe honlapja: http://www.vendeeglobe.org

*Antal Gábor, Fa Nándor jó barátja, fiatal versenyzőként Finn dinghy olimpai hajóosztályban versenytársa volt. Sokat utazta együtt és sokkszor szerepeltek nemzetközi Finn dinghy versenyeken (SOH admin)