Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

Interjú Fa Nándorral – a Spirit of Hungary átépítéséről és az aktuális

KÉSZÜLŐDÉS a BARCELONA WORLD RACE kétszemélyes Föld-kerülő vitorlázóversenyre.

Fa Nándorral készült friss interjúnk a Barcelona World Race -re készülődésről, a hajó átépítéséről és az aktuális tennivalókról szól.

Sokoldalú és sokrétű, rengeteg munkaórával a kétszemélyes Föld-kerülő versenyre felkészítő munka – benne a hajó átépítésének apróbb és jelentős részleteivel. A Pauger hajóépítő műhelymunkák a végéhez közelednek, amelyet számos fedélzeti veretezés követ Fa Nándor irányításával és nagyban a saját kezű munkájával.

A nagyvitorla javítással a napokban elkészült az osztrák vitorla gyártó, még egy gennakker vár gyártásra a Doyle-Raudaschl műhelyben.


A hajó leszállítása viszont útvonalengedélyekhez kötött – reméljük a szlovén útfelbontásokkal is elkészülnek addig – hogy mielőbb lejusson a Spirit of Hungary az Adriára, ahol az árboc és tőkesúly-beépítés előzi meg az átépített magyar Imoca Ocean Masters 60 lábas versenyhajó vízretételét.

Interjú Fa Nándorral  – Spirit of Hungary átépítéséről és az aktuális

audio: Magyar nyelvű hangfelvétel

Fa Nándor a hajóátépítési munkálatok során a legapróbb részletek kidolgozását is szemmel tartja.

Fa Nándor  és Florian Raudaschl egyeztető tárgyalása  – a Doyle_Raudaschl vitorlagyártónál is módosítások,  javítások zajlanak. A megbeszélésnél már szélről és hullámzásról szól minden mondat

összeállítás: mixPRess