Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

Ki mit szeret és hogyan? Földkerülő gasztronómia néhány Michelin-csillaggal megtűzdelve

Ki mit szeret és hogyan, a VMSZ lányok és fiúk a skipperek kívánságára csomagolják, a mintegy 1,5 óra alatt bevásárolt élelmet.

A bőven számolva 110 napos szükségletre persze tudományosabb verzióra is készültek a skipperek. Az előre megrendelt mélyhűtve szárított ételek is ott lesznek a száraz rejtekhelyeken. Egy barceónai Michelin csillagos chef pedig 3-3 speciálisan a skippereknek fejlesztett szárított ínyencségekkel lepte meg a BWR hajósokat. 

No de mit is visznek magukkal a Föld-kerülő útra a mi hajósaink? 

Conrad Colman a vegetáriánus gasztronómia híve, szereti napi-előre-csomagolt módon beosztani és biztosítani a falatokat ízre, színre és lehetőleg előre kalkulálni a szükséges napi energia bevitelt. Ebben az előkészítésben is megbízható társa a menyasszonya, Clara. Fa Nándor a vegyes táplálkozás és a visszafogott mennyiség híve a hajós versenyeken, még a Balatonon is. A Balatonkerülő versenyekre például gyakran csak vizet és 1-2 szendvicset visz. Lenn a déli-vizeken a nagy hidegben napi egy bögre boros-tea a legszigorúbb időkben majd megengedtetik. Most a BWR -re készülve Nándor nem kér előre válogatni semmit, a maga kedve szerint keres és talál, a szigorúan maga vásárolta élelemfelhozatalból a Föld-kerülő útjai során. Íme bekukkantottunk a Spirit of Hungary Ocean Sailing Project – 60 foot racing boat – VMSZ élelemcsomagóló csapathoz, ahol Clara Hirsch vezetésével készítik a csomagokat.