Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

KIHAJÓZÁS! Április 30. délelött 9 órakor elhajózott Triestből a Spirit of Hungary 60′

Kihajózott Triestből a Spirit of Hungary  – délelőtti könnyű szeles, napsütéses kihajózás – a trieszti öbölből kifelé a szabályok szerint hosszan csak motorozott a magyar 60 lábas versenyhajó.

A trieszti kikötőből kiérve is alapos ellenőrzések következtek, hosszan szerelgettek, kalibráltak, igazgattak…

Fa Nándor és Goszleth Marcell jelezték előre, hogy a kimotorozás után természetesen egy ekkora méretű hajóval és vitorlázattal, ráadásul egy vadonatúj felszerelésű hajóval nem indulnak neki rögtön a víznek (!) – ellenőrzések, igazítások következtek vitorlabontás előtt  Triesztet elhagyva.

… majd dél körül  – a Szlovén partról nézve, Muggiát partjáról és később Piran közelében,  madártávlatból már látható volt a különleges hajó és vitorla forma

– a Spirit of Hungary nagyvitorlával közelítette az Isztria alsó sarkát.

A bevitorlázás során a munkáik mellet adódó lehetőségek szerint várjuk a navigációs asztaltól a hajó elektronikus szakemberét, Perényi Pétert, aki pár mondatban rendszeresen tájékoztat majd bennünket.

A hajó személyzete:

Fa Nándor skipper (kormányos) , Goszleth Marcell co-skipper (másodkormányos),

Déry Attila (társtervező), Perényi Péter (hajóelektronikus),

Varga Lajos (logisztika és rig) és Khilenberg András (mechanika)

Fehér Sándor operatőr (Xtrame stúdió) tervezetten Brindisinél csatlakozik a hajó legénységéhez – hogy Fa Nándor és a Spirit of Hungary óceáni projekt megbízásából a bevitorlázás során Gibraltárig fotókat és videofelvételeket készítetsen hajóról.