Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

SOH 60′ – 2015. Nov. 23-30. Madeira – Funchal – újra útra kelt – szükségárboc és vitorlázattal Les Sables d’Olonneba

SOH IMOCA 60′ MADEIRA 9:35 am 30 Nov. 2015 / local time /helyi idő szerint/ Spirit of Hungary has left Madeira: delivery sailing under jury rig, heading to Les Sables d’Olonne in France. More info and images will be available later on the Spirit of Hungary’s website.

Many thanks to Miguel Sá, Marcio Serrado and the Hungarian Víg couple for their help during the preparations and saing good bye on Madeira island.

A Spirit of Hungary ELINDULT Madeira szigetéről, átmeneti árboccal és vitorlázattal. Cél: Les Sables d’Olonne, Port Olona, France.

Tracking spot of SOH 01.12. 2015.

Köszönjük szépen Madeira-i barátainknak, különösen Miquel Sá-nak, Marcio Serrado-nak és a Víg házaspárnak a felkészüléshez nyújtott rengeteg segítséget és hogy elbúcsúztatták a magyar hajót Madeiráról.

Hangfelvétel – interjú Fa Nándorral: elhajóztak a szigetről.

Gallery – Képgaléria – köszönet a képekért a Vig házaspárnak (photo©VigPéter)

Képgaléria – Gallery – photo©M.Serrado.Fernades

2015. 11.27. Spirit of Hungary – MADEIRA FUNCHAL – Fa Nándor riport  a munkákról elhajózás előtt (hangfelvétel) Elkészült a 13 méteres szükség-árboc. A szigetre szállított csomagból előkerült a Fa Nándor és Keller András erre a célra gyártott állókötélzete. A Madeira-i munkák koordinációjában és fizikai tennivalóiban Nándort Miquel Sá, a helyi F5 klub vitorlázója segíti a kihajózásig. A szigeten árbocnak megvásárolt vascsövön a hegesztési és egyéb fémmunkákat a Fa Hajó kft. munkatársa, Khillenberg András végezte.

A várhatóan hétfőre tervezhető kihajózás előkészületeiről a Fa Nándor Madeirán készült rövid riport itt hallható:

 

2015.11.26.

Késő estig zajlanak a munkák a madeira-i kikötőben, hogy elkészüljön a Spirit of Hungary szükségárboca és vitorlázata. A munkák befejeztével összefoglaló interjút teszünk közzé itt a weboldalon.
Addig is néhány kép a most zajló folyamatokról:

foto:mixpress

2015.11.25.

Obrigado Marina Funchal e Miquels Sá! Köszönjük Albert!
Megérkezett a Spirit of Hungary szükség-vitorla- és kötélzet Madeirára. Köszönjük a barátoknak, akik nyomába eredtek az elveszettnek hitt csomagért.

Ma kicsomagolás, összerendezés, szerelés következik a parton. Kicsit esik, nagyon fúj, de végre munkához láthat Nándor és kollégája a várhatóan holnapi árboc daruzási előkészületekhez.

foto©mixpress

2015.11.25.

Még számos elemet és a vitorlázatot komppal szállítja a szigetre a szallímányozó cég. Addig a Madeirán megvett fémelemekből, és a repülőn kiszállítható eszközökkel Fa Nándor és kollegája megkezdték a szükségárboc kialakítását.

A Spirit of Hungary eközben horgonyon várja a daruzási munkákat. A vízmélység és a zavart hullámzás miatt döntött Nándor amellett, hogy inkább egy kölcsön kajakkal jár naponta ki-be a Spirit of Hungary-re, ami tudjuk, neki, mint egykori kenusnak nem probléma – napi edzésprogramként pedig mégcsak nem is megterhelő. A vitorlázat remélhetőleg a hét végéig megérkezik Madeira-ra.

Hangfelvétel: Fa Nándor a Madeira-i felkészülésről

Pillanatképek a parti munkákról:

/foto©mixpress