Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

SOH Vendée Globe 1nappal a rajt előtt!

Nov. 5.  1 nappal a rajt előtt Vendée Globe – Port Olona

img_3807

A Zoltek carbon szponzorunkat üdvözölhettük ma reggel a Spirit of Hungary fedélzetén:

A SODEBO Vezérigazgató asszonya – Patricia Brochard látogatta meg a Spirit of Hungary-t:

photo©csertagabor

Spirit of Hungary – Fa Nándor – Vendée Globe Village 2016 november – pár nappal a rajt előtt. Kép és hangriport a földkerülő szólóverseny kikötőjéből, a látogatókkal és médiatársaságokkal megtelt zsúfolt Vendée Globe faluból – mielőtt kitennék a megtelt táblát.

Nov. 4.

Tartalmas nap indul, egymást követik az interjúk, média csapatok. Egy good Morning Show-val kezdtünk, élőben a Vendée Globe pontonról, majd a New York Times-tól Chris Museler készített interjút Nándorral.

Nemzetközi sajtótájékoztató képekben:

 

Nov.3.

3 nappal a Vendée Globe rajt előtt – kedvesen indul a nap – kora reggel pici, francia gyerekek látogatják meg Nándit, a Spirit of Hungary-t, mielőtt a tömeges érdeklődés beindul a Village-ban.

Előtte/utána folyamatosan érkeznek a világ minden tájáról a média csapatok, a nap megtelt 🙂 – köszönjük ezt a fantasztikus érdeklődést!

 

Alain Gaultier-vel, a ’92-es Vendée Globe győztesével  készítettünk interjút a Vendée Globe kikötőben (angol nyelven hallható):

Egy kis hangulat-videó a Spirit of Hungary árbocáról ©spiritofhungary_mixpress_LiliFa

A földkerülő vitorlázók mindennapja nemcsak a parton izgalmas, a versenyzők közel három hónapos étkezése ugyancsak az érdeklődő közönség leggyakoribb témája akár a pontonon megszólítva a skippereket, akár a nyailvánosan zajló porond-beszélgetéseken, vagy a számos médiatársaság által készített interjúkban.

Mi is készülünk egy földkerülő étkezéssel, ételekkel kapcsolatos beszélgetésre Fa Nándorral, de a napok során annyi minden történik még, se-szeri-se-száma az eseményeknek, amivel naponta meg kell bírkóznunk, hisz a SOH kislétszámú csapatának a Vendée Globe versenyrendező számos szabályban megfogalmazott követelményének kell rendelkezésre állni.

Ma zajlott az ún. második biztonsági kontroll a Spirit of Hungary hajón és ezzel egyidőben a team menedzserek és team kommunikációs csapatok értekezlete a versenyrendező szervekkel, köztük kríziskommunikációs szabályok, a hivatalos média közvetítésekről rendelkező szabályrendszer és szisztéma és az egyik legfontosabb, legtöbb vitát és kérdést generáló téma, a kihajózás előtti szigorú szabályozások sora.

A versenyhajók vasárnap reggeli kihajózásának, az élő TV közvetítésének rendje, a médiatársaságok és média képviselők lehetőségei, és az utolsó két napon a hajósokat és hajókat védő még szigorúbb korlátok, ahol a hajók közelében, a VG pontonon már csak az előre szerződött, hivatalos média csapatok dolgozhatnak, előre megtervezett koreográfia szerint. Külön rendelkezés szól a versenyzők kihajózás előtti utólsó kézfogás jogáról, mikor, ki…és mikor búcsúzhatnak a családtagok.

A kihajózás élő közvetítéséről szóló direkt információkat és az élő közvetítés online linkjét is itt tesszük közzé, amint megkapjuk. Magyarországról több média társaság is szerződőtt a Vendée Globe-bal, de egyelőre nincs konkrét információnk, hogy a híreken kívül milyen egyéb műsorok foglalkoznak majd a Vendée Globe témával.

Ami biztos, az a Vendée Globe weboldal angol és francia nyelven, és az IMOCA 60 versenyhajókat követő tracking oldala…

 Vendée Globe 2016 website vendeeglobe.org weboldal

FA NÁNDOR hivatalos weboldala – spiritofhungary.hu weboldal

Képeink és hangfelvételünk a magyar skipperrel a Vendée Globe falu mindennapjaiból – mixpress fotók… feltöltés alatt