Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

Spirit of Hungary 60′ – úton át Európába

Elindult a  kereskedelmi hajó az USA-ból a Spirit of Hungary-vel a fedélzetén, de más “utasa” is lesz.

Az Európába szállítandó maxi versenyvitorlások feldaruzását várhatóan a hét végén végzi el a hajó legénysége, de a Spirit of Hungary már a fedélzeten, egy speciálisan az óceáni átszállításra készült állványon áll, közvetlenül a kapitányi híd mögött.

Információink szerint július közepén várható a szállítóhajó Európába.

Fa Nándor hazaérkezését követően július elején médiabeszélgetésen adja közre szakmai összegzését az alig 3 hónapja vízre tett magyar versenyhajó kvalifikációs teljesítményéről, a fejlesztési folyamatról és annak eredeményéről, az új hajó óceáni körülmények közt mutatott rendkívüli képességeiről,  a hajó vízretétele óta lezajlott eseményekről és a szükségesnek mutatkozó hajómódosítási tervről, amelyeket Magyarországon fog elvégeztetni.

A Nándortól kapott, saját készítésű felvételek mutatják, hogy a Spirit of Hungary  versenyhajó csodás látvány, kiválóan teljesített az óceánon.

Azt ugyan az avatatlan szem nem látja, de ő, mint tervező és gyakorlott óceáni hajós – akinek eddig minden maga-építette hajója ma is úszik és versenyez a tengereken, óceánokon – azért döntött a versenyből való visszalépésről, hogy az általa észlelt problémák miatt visszafordíthatatlanul semmi ne károsodhasson.

A cél – a közel 2-3 hónapra tehető műhelymunkák után  – természetesen mielőbb újra az óceánon tesztelni a hajót, hiszen a Spirit of Hungary az óceánra született.

A fő cél a VENDÉE GLOBE 2016-17

Információink szerint öt IMOCA 60 lábas versenyhajó építése zajlik ezidőtájt.

képösszeállítás: © Fa Nándor  – saját felvételei