Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

Spirit of Hungary 60′ – cél a BWR 2014 – megérkezés Barcelonába 2014 December

09 December Bona Dia Barcelona, Buenos Dias Barcelona, Jó reggelt Barcelona! Good Morning Barcelona!  Spirit of Hungary 60′ Imoca racing boat arrived just in time for the Barcelona World Race.

Nagyszerű vitorlázás volt! GRATULÁLUNK FIÚK!

GRATULÁLUNK A Spirit of Hungary FELKÉSZÍTŐ CSAPATTAGOKNAK, AKIK HAJÓ ADRIÁRA SZÁLLÍTÁSÁBAN és FELKÉSZÜLÉSBEN SEGÍTKEZTEK.

AKIK ÉJJEL -NAPPAL, ESŐBEN, SZÉLBEN NAPI 10 ÓRÁKAT DOLGOZTAK A TRIESTI IPARI KIKÖTŐBEN AZ ÚJJÁÉPÍTÉS SORÁN, MINDEN ENERGIÁJUKAT BELEADVA, MINDENT EGY CÉL ÉRDEKÉBEN,  HOGY  FA NÁNDOR, CONRAD COLMAN ÉS PERÉNYI PÉTER MIELŐBB BIZTONSÁGOS HAJÓVAL INDULHASSON ÚTNAK ÉS IDŐBEN ÉRJEN A BARCELONA WORLD RACE KIKÖTŐJÉBE! KÜLÖN KÖSZÖNET GOSZLETH MARCELLNEK, AKI VISSZALÉPVE A CO-SKIPPER STÁTUSZBÓL, A CSAPAT ÉRTÉKES TAGJAKÉNT SEGÍTI TOVÁBB A MAGYAR OCEAN MASTER PROJEKTET.

KÖSZÖNET A VMSZ csapatának a Spirit of Hungary projekt támogatásukért!

A BWR 2014 – december 10-étől várja hivatalosan az IMOCA 60′ OCEAN MASTERS WORLD CHAMPIONSHIP HAJÓIT. ÍME OTT A MAGYAR 60 LÁBAS HAJÓ!

AZ ÚJ Spirit of Hungary  PÁROS MEGTETTE KVALIFIKIKÁCIÓS VITORLÁZÁSÁT! KVALIFIKÁLÓDOTT PERÉNYI PÉTER IS, MINT TARTALÉK CO-SKIPPER. GRATULÁLUNK PERÉNYI PETINEK, DE KÍVÁNJUK, NE LEGYEN SEMMI PROBLÉMA ÉS NE LEGYEN SZÜKSÉG MOSTMÁR SEMMI JELENTŐS VÁLTOZTATÁSRA!

FAN’TASZTIKUSAK VAGYTOK!

KÖSZÖNET A FRISS HAJNALI FOTÓKÉRT CONRAD COLMANNAK, FA NÁNDOR CO-SKIPPERÉNEK!

Thanks a lot to CONRAD COMAN CO-SKIPPER for sending the fresh GOOD-MORNING-SHOW from the port of the Barcelona World Race! Have a good relax guys!

Angol nyelvű telefon beszélgetés: Conrad Colman co-skipper szavait telefon beszélgetés során rögzítettük,  a Spirit of Hungary 60′ as co-skippere először hajózott a magyar Imoca 60-assal  és Fa Nándorral. A Trieszttől  Barcelonáig tartó vitorlázás egyben a magyar- új-Zélandi vitorlázó páros kvalifikációja is egyben a Barcelona World Race-re.

C. Colmannal készült beszélgetésünk: audio – Lili Fa/mixpress

 

Itt egy kis képes visszapillantó  – mi minden történt ezekben a kemény munkával telt hetekben a barcelonai  érkezésig.

Mindenféle szélben jól működött a Spirit of Hungary, az elmúlt éjjel 50 csomós dübörgésben is jól teljesített, hasznára váltak a módosítások, illetve beigazolódott mindaz – összegezte röviden Fa Nándor – hogy a hajótest megépítésében az ő eredeti tervei szerinti szendvicsszerkezet volt indokolt …

Interjú Fa Nándorral és Perényi Péterrel 20 mérföldnyire Barcelona előtt, ahonnan már látják a város fényeit és a lecsendesedett szélben beszélgetni is tudtak : hangfelvétel 11percben

December 08.

Fa Nándor beszél a kormányos társakról, az új co-skipperről, akivel életükben először vitoorláztak együtt és Perényi Péterről, aki a Spirit of Hungary tartalék kormányos társáról, a projekt elektrikusáról:

December 07.

Tartósan 12-15 csomós sebességgel, éles félszélben vitorlázott Észak-nyugati irányba a Spirit of Hungary – közel párhuzamosan az olasz csizmával, amikor Szardinia partközelében december 6-án estefelé sikerült pár mondatot váltani Fa Nándorral.

Conrad Colman co-skipper a nappali beosztása utáni pihenőn volt, alvás közben nem zavarhattuk,

Perényi Péter, tartalék co-skipper és a hajó elektrikai-navigációs szakembere a computert bújta, épp időjárás előrejelzés után nézett, nekik az időjárás file volt a Mikulás csomagban.

Fa Nándor a kormánynál rövidre vette a monadatait, mert fárasztó, odafigyelős napjaik vannak. Tőlük nyugatra még erősebb, napokig tartó 40 csomó körüli szelekkel kell szembenézniük, amint befordulnak a sziget fölött Nyugat-Dél-Nyugatnak, Barcelona irányába. 

Ha az előrejelzés szerint felfejlődhet a szélerő akár 65 csomóra is, akkor érdemes lesz inkább várni?

Fa Nándor interjú,  2014. dec. 6 esti felvétel – itt hallható lejjebb  a spiritofhungary.hu oldalon.

Ma déli friss tudósítás Fa Nándortól sat-sky file-ban.

“Hihetetlen de szelet vadászunk motorral Korzika után. Tudtuk, hogy az alacsony nyomás középpontjának szélében vagyunk, de a valóságban kicsit még odébb van az, ami nekünk kell. A felhők mutatják, de oda kell jutnunk. Toulon vonalától 120 SM-revagyunk, amit éjszaka valamikor el kellene érnünk, de csak széllel lehet.
A srácok fantasztikusak, teszik a dolgukat sallangok nélkül, kevés szóból is éretjük egymást. Persze, ha olyan az idő dumálunk, de ritkán olyan.
A hajó eddig rendben van, az éjszaka végig ellenőriztük a Petivel az orrától a faráig. Persze gyarapszik a lista a tenni, vagy változtatni való teendőkről.”