Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

Spirit of Hungary Bcn-ből a Gibraltári-öbölig ezúttal jó hátszéllel – fotók, hangfelvételek magyarul

“kirúgott bennünket a Földközi-tenger, hadd menjünk végre”  – így aposztrofálta a menetet Nándor kormányostársa, Perényi Peti.

Gibraltári-öböl – La Linea (Sp)  egy napos megálló a 2000 mérföldes nyílt óceáni kvalifikáció előtt.  Itt hallható a Fa Nándorral és Perényi Péterrel készült friss telefoninterjúnk a Barcelonától La Lineáig tartó “rövid” 2,5 napos, félszeles-hátszeles, szinte versenytempóban megtett rohamról.

(foto©mixpress)

A három részes interjúösszeállításben elsőként Fa Nándor, majd kormányostársa Perényi Péter a hajó mósodításainak hozadékáról beszél. A 2,5 napos hátszeles rohamban fotó-film készítési céllal velük tartott az SOH part csapat tagja, Fa Lili is, akit a hajnali megérkezésük után 1 órával már a Malaga felé tartó buszon beszélt röviden arról, hogy érezte magát “megtűrt media-potyautasként” a magyar 60 lábas hajón. Képeit és filmöszeállítását a jövő héten lesz módunk feldolgozni. Addig is íme a hangfelvételek magyar nyelven.

1/ Fa Nándor, a Spirit of Hungary skippere

2/ Perényi Péter, Fa Nándor kormányostársa

3/ Fa Lili, az SOH média csapat tagja

Valójában ma reggel vele készült az első riport, no de mégiscsak tartsuk be a csapat hierarchiát. Ugyan a skipperek még aludtak a kikötési munkák végeztével, amikor Lilit már a Malaga felé tartó autóbuszon csíptük el telefonon. Lilinek fotó és filmfelvételek késztítése volt a feladata a Barcelonától La Lineáig tartó 2,5 napos vitorlázóúton. Tudjuk a versenyvitorlázók a potyautast nem kímélik, legjobb, ha nincs útban, nem hagyja el a hajóról a toilet-vödröt, és nem ad munkát nyavajgással a skippereknek. Lili ugyan mózes kosárban ringatózott már 60 lábas hajón, a Balatonon optimisztesként kezdte, mielőtt nemzetközi sikerekre tört a díjugrató lovas sportban, Nándorral pedig a 8m open egyik erős szeles bevitorlázásán Füredtől Keszthelyig vezette is Nándor hajóját a Balatonon, no de vajon a 60 lábason mennyire kellett a 30-35 csomós hátszélben, 3- 5 méteres hullámzásban fényképezőgéppel a kezében kapaszkodni?

Az útról, hajóról, skipperekről, manőverekről készült képek  ugyanitt kerülnek folyamatosan feltöltésre a napokban. 

(audio©mixpress)