Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

Spirit of Hungary BWR Csendes óceán – a dátumvonalon innen Március 2-án – Fa Nándor video interjú és Hajónapló

Az elmúlt 10 órában 18.4 csomós sebesség átlaggal, 24 óra alatt 416.94 tengeri mérföldet megtett távval …ma jókedvükben lehettek a Spirit of Hungary kormányosai. A BWR TV live csapatának a Spirit of Hungary -vel március 2-án létesített műholdas videokonferenciája során Conrad Colmannal a verseny medical tréningjéről volt szó, Fa Nándorral pedig magyar riport is készült, amit a #SpiritofHu Youtube csatornáján nézhetnek meg az érdeklődők.

Spirit of Hungary Youtube Fa Nándor videointerjú a Barcelona World Race TV csapatának közreműködésével a Csendes óceánról https://www.youtube.com/watch?v=Z7r9on1Xpms&feature=youtu.be

FA NÁNDOR HAJÓNAPLÓ 03 02, 05 35 UTC, a dátumvonal másik oldalán.

20 50 UTC-kor átléptük a 180. hosszúsági fokot, innét egy napot vissza kellene ugranunk a naptárban, ha a helyi idő szerint számolnánk az időt. Én erre lusta voltam, folyamatosan UTC-ben élünk és számolunk, így nincs vele dolgunk.

Meglehetősen eseménytelen napunk van, ha annak nevezhető a 30 – 40 cs közötti szélben a 15 – 24 cs közötti hajósebesség. A hajó és a haladás szempontjából nagyon is eseménydús órákat élünk, de nekünk éppen most, alig van dolgunk. Egyszer erősen gondolkodtam az orrvitorla cserén, solentet stay-re, de letettem róla. Beejtettem 5°-al mélyebb szélszögre mikor 40 cs körüli nyomások voltak, de visszaállt 35-re, aztán 30-ra és nincs min gondolkodnom tovább.

A hajó belsejében való közlekedés hivatalos megnevezése: függőleges négykézláb.

Teljesen beszorultunk. Annyira vizes kint az élet, hogy csak teljes beöltözéssel kockáztatható meg bármilyen mûvelet odakint. Csak egy pillanatra néztem ki a fedezék mögül a nagyvitorlára és azonnal képen törölt egy fröccs. Na nem Jásdi rozé, sima sós tengervíz.
Úgy egyébként kint kék az ég és süt a nap, furcsa cirrus szerû fátyolos felhők kenik helyenként narancsosra a tiszta eget. Jobb érzés ilyen ég alatt zakatolni, sisteregni, de szinte pont olyan hideg van, mintha esne.

Még egy napig élvezhetjük, ahogy ez a szél repít bennünket K-nek, aztán gyengül, és mögénk fordul majd.
Élvezem a friss beszerzéseket. Kávé mellé francia típusú csokoládés buci – meglepett, hogy ilyet találtam itt, de nagyon eredeti minőség – felvágott, paradicsom.

A hivatalos tracking tanúsága szerint az elmúlt 10 órában a sebességátlagunk 18,4 cs.

Persze, ahogy fordul a szél mögénk és gyengül, úgy lassulunk mi is, ha a hosszabb idejû tendenciákat nézzük. A most, pedig éjszakára 40 cs-s szelet hozott kemény hullámzással, C-nek le kellett cserélnie a solentet stay-re. Reggelig, mert most visszacseréltük. Még be sem fejeztük a műveletet rendesen, épp megbeszéltük a további tennivalókat, mikor egy óriás hullám leterített bennünket.
Eddig ilyen itt nem volt, jött a semmiből és továbbment a semmibe, csak közben hatalmas ütés és irdatlan robaj kíséretében teljesen lefeküdtünk, letépte a hátul, szél felől tárolt vitorlabatyut, letörte a korláton lévő mentőeszköz műanyag tartóját és bement mindenhova, ide a konyhába is, ahol éppen vagyunk.
Továbbra is 30 cs körüli szél fúj, a szélszög miatt a solentet mégis reacherre kellene cserélni, de a hullámzás miatt még várok.

Még a rajt előtt a hajó felmérő leplombált sok felszerelést, így a mentőtutajokat, a horgonyokat, akkumulátorokat, elsősegély dobozt, a “kapd el” csomagot, tartalék ivóvizet és ahova csak visz a dolgom még jó pár egyéb felszerelést. Szépen, akkurátusan, horganyzott, spirális vasdróttal, ólom plombával. Egyedül a tengervíz nem respektálja ezeket a plombákat, egyik a másik után rozsdásodik és szakad le, anélkül, hogy egy ujjal is hozzányúlnánk. Kíváncsi vagyok, miként értékeli mindezt majd a rendezőség befutás után.

(A kezeimen lévő 11 sebből kettő folyamatosan gennyesedik, bár igyekszem kezelni azokat is. Szerencsére mindig kisebbek lesznek és végül azok is begyógyulnak, de nem lehet a tengervíztől megóvni, és ha valami, akkor, az nagyon nem fertőtlenít.)

Otthonról számtalan kívánságot, elvárást közvetítenek felénk, amit teljesíteni kellene és illenék, de a jelen viszonyok ezt nem teszik lehetővé. Türelmet és megértést kérek, amint időnk és alkalmunk lesz, teljesítjük, amit tudunk.

BWR infok Március 2.

BWR info 02 MARCH 2015-03-02 - 22.20.53 BWR info 02 MARCH 2015-03-02 - 22.22.02 BWR info 02 MARCH 2015-03-02 - 22.23.02

 

Conrad Colman co-skipper Március 2-i naplója : https://spiritofhungary.hu/spiritofhu-crowded-house-at-sea-conrad-colman-co-skippers-log-march-2nd/