Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

Spirit of Hungary Imoca 60′ – sikerrel regisztrált Fa Nándor a 2016-os Vendée Globe-ra

Jó hír – sikerrel zárult a Vendée Globe rendkívül szigorú regisztrációs folyamata – Fa Nándor friss hangfelvétel

Fa Nándort a 19. helyen regisztrálta a Vendée Globe versenyrendezőség.  A legendás szóló-non-stop földkerülő vitorlázó verseny 2016-17-es rendezvény limitált létszáma:  26 IMOCA 60 lábas versenyhajó és kormányosa.

A rendkívül szigorú feltételekkel, várólistával zajló Vendée Globe előregisztrációjában 10 világhírű, sikeres óceáni vitolázó szerepel, illetve több óceáni versenyző még  hajó beszerzés előtt áll.  A VG 2016 előregisztráción és várólistán, számos IMOCA szabályoknak megfeleltetett hajó, szponzor vagy technikai  feltételek hiánya miatt vagy csak a sok óraszammal elvégezhető adminisztráció miatt késlekedik … olyan világhírű óceáni versenyzők várhatók többek között a mezőnybe, mint B. de Broc, A. Thomson (lásd VG2016 skipperek tábla – link a cikk alatt)

A magyar óceáni vitorlázó – aki egyben 60 lábas versenyhajóinak tervezője  – mint az első “nem-francia versenyző”  – ötödik helyzettként sikerrel teljesítette az 1992-93 Vendée Globe-ot.  (hajó: KandH Bank-Matáv, ideje: 128 nap)

A 2014-ben vízretett Spirit of Hungary-nek a sikeres Barcelona World Race kétszemélyes földkerülő versenye után a Vendée Globe lesz a második földkerülője.

Fa Nándor pedig idén az ötödik földkerülő versenyére készül, amelynek előkészületei a magyar versenyhajó felújításával kezdődnek, amit a tavasszal folyamán óceáni és transz-Atlanti tesztvitorlázás követ. A Vendée Globe hivatalos kvalifikációja a május végén rajtoló New York – Vendée szóló óceánátkelő verseny lesz.

Fa Nándorral készült friss hangfelvételünk itt hallható.

“Egy kedves hírt kaptam tegnap a Vendée Globe szervezőitől. Regisztrálták a hajómat és engem  19-ces számmal – ez azért fontos, mert 26 a limit -, az idei Vendée Globe-ra. Nevezésemet tehát elfogadták és véglegesítették. Ez azért nagyon jó, mert ezzel elfogadtak néhány olyan feltételt, amit idáig vitattak, úgy a hajóval kapcsolatban mint velem. Ezek apró technikai problémák, mindig van valami megoldanivaló. Most az árbocon dolgozom, azt meg kell csinálni, következő verseny a New York – Vendée (Les Sables d’Olonne), utána már csak a Vendée Globe-ra készülünk.”

Vendée Globe 2016-17 skipperek – hivatalosan regisztrált és előregisztrált versenyzők a VG 2016 hivatalos weboldalán:  Vendée Globe hivatalos weboldal: http://www.vendeeglobe.org/fr/les-skippers-2016.html