Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

Spirit of Hungary – Július 6. sikeres transzatlanti átkelés Les Sables d’Olonneból Newportba – photo_BillyBlack

Hello Newport! A behajózás napja. Gratulálunk az SOH csapatnak, jó pihenést és biztonságos felkészülést Fa Nándornak a szóló visszaúthoz a legendás Rhodes Islandi kikötőben!
SOH IMOCA 60 friss hírek:

A Spirit of Hungary newporti megérkezését követően Fa Nándor rövid telefonhívással jelentkezett. Elmondása szerint a tervezett időt tartva, amely szerint közel 18 nap alatt tervezte megtenni az utat, 19 nap alatt értek át teszt tempóban az amerikai kontinensre.

Nandor Fa arriving to Newport RI on the Spirit of Hungary photo©BillyBlack/ SOH

Nandor Fa arriving to Newport RI on the Spirit of Hungary photo©BillyBlack/SOH

Az SOH gyönyörű tiszta, napsütéses időben futott be a newporti öbölbe. Nándor elégedett az új árboccal, állókötélzettel, vitorlával és a több apró részletében átalakított versenyhajóval. Az SOH az óceánátkelés során megbízhatóan “viselkedett”,  a kétfővel kiegészült csapat jelentős állításokat, vitorlakombinációkat tudott kipróbálni a transz-atlanti tréning alatt, a hajó legénysége, Fonyó Károly és Patrick Viau (Fr) tökéletes óceáni hajós partnereknek bizonyultak. 

Patrick, az SOH tranzatra szerződött co-skippere mind a digitális kommunikációs tennivalókban, mind kint a kormánynál erős és gyengeszeles viszonyok között egyaránt kiváló csapattagként működött a teszvitorlázás során. Nándor szerint nem volt egyszerű út, a változékony és helyenként kiszámíthatatlan időjárás hosszú napokra próbára tette őt és a legénységet. 

Az épp csak partot ért magyar óceáni versenyhajós összesen három napig tervez az USA-ban maradni, ez idő alatt elvégzi a hajó ellenőrzését, megoldja az esetleges javításokat és módosításokat, bevásárolja a visszaúthoz szükséges élelmiszert, majd ismét útnak indul szólóban Európa felé. A cél az Atlanti-óceánon vissza hajózni, ugyanezen a távon, megvitorlázva ezzel a Vendée Globe kvalifikációját Nándor, mint  IMOCA OCEAN MASTERS versenyző számára 1500 mérföld is elegendő VG kvalifikáció lenne, de ő a teljes tranzatot választotta, a hajó és önmaga tréningezésére. A cél: szólóban, megállás nélkül vitorlázni a Vendée Globe verseny szülővárosa: Les Sables d’Olonne. (Fr)

FA N: övid bejelentkezés Newporthoz közeledve  –  AIS tracking képek

“11 mérföldre vagyunk a bejárattól, két forduló és kb két óra mulva ott leszünk. Szép az idő, kellemes szellő fúj, jól haladunk.”