Vendée Globe  
93 nap 22 óra 52 perc

Vendée Globe rajt – 2016.11.06

Vendée Globe rajt – 2016.11.06

Spirit of Hungary video:

Vendée Globe hírek “The magic moment” c. cikk magyar fordítása:

A felejthetetlen, csodálatos pillanat

Vasárnap délelőtt a Vendée Globe 29 skippere egyesével hagyta el Les Sables d’Olonne kikötőjét. Fa Nándor is köztük volt.

Egy gyors ölelés és puszi lányainak, ez volt a magyar hajós, Fa Nándor utolsó szárazföldi tevékenysége mielőtt elindult a csatornán a nyílt óceán felé. A Spirit of Hungaryt nagy tapssal és sok sikert kívánva búcsúztatták a pontonról. Az IMOCA hajó három csomós sebességgel haladt a kikötő kijárata felé, miközben Fa Nándor lelkesen, sugárzó mosollyal integetett az éljenző, több százezres tömeg felé.

Mielőtt kiért volna a kikötőből, Vincent Riou rajongói előtt is elhaladt, ők szintén óriási éljenzéssel köszöntötték Nándit. Ez az igazi szellemisége a Vendée Globe-nak: mindenki bíztatja a másikat. Ezrek és ezrek, szinte kupadöntő hangulatot varázsolva éljeneztek ahogy méltóságteljesen elhaladt előttük a Spirit of Hungary. Dudák, füttykoncert, éljenzés, kiabálás, pezsgő hangulat jellemezte ezt a mágikus pillanatot. Fa Nándor imádta minden egyes percét, szüntelenül integetett, arcán folyamatos mosolyt láthattunk. Ahogy másoknál is kiderült, ezek rendkívül érzelmes pillanatok a hajósok számára.

Vendée Globe ©Jean-Marie Liot DPPI fotógaléria